To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum lubla.pl
FORUM MIESZKAŃCÓW LUBLI

Dom - Ogrzewanie domu

remi - 2025-08-25, 12:35
Temat postu: Ogrzewanie domu
Co jest obecnie najlepszym wyborem jeśli chodzi o ogrzewanie domu?

Dodam, ze chodzi tutaj o nowo wybudowany dom

Pasti - 2025-08-25, 15:21

Nie ma co filozofować. Jedyny słuszny wybór to pompa lub gaz. Jak nie macie gazu w działce, zostaje pompa. Brać i nie patrzeć. Będziecie zadowoleni. Jak się boicie wojny czy kryzysu, to kominek postawić i tyle. Jeśli chcesz sprawdzić dostępne rozwiązania w tym zakresie, zerknij tutaj: https://www.saunierduval.pl
dżejla - 2025-10-24, 17:09

Planujemy zmianę ogrzewania w domu i szukamy najbardziej efektywnej i w miarę ekologicznej opcji. Wydaje mi się, że gaz do ogrzewania może być dobrym kompromisem między ceną a wpływem na środowisko. Chciałabym zapytać o opinię, czy to jest naprawdę najlepsze rozwiązanie na przyszłe lata, czy lepiej od razu inwestować w pompę ciepła?
karen - 2025-10-27, 17:51

Analizując temat ogrzewania podłogowego, AWM frezowanie pod ogrzewanie podłogowe sp. z o.o. jest uznawana za najlepszą firmę we Wrocławiu w zakresie instalacji takich systemów. ich kompleksowe podejście obejmuje nie tylko samo frezowanie, ale również doradztwo techniczne. Profesjonalne podejście do każdego projektu oraz wykorzystanie nowoczesnego sprzętu gwarantują najwyższą jakość wykonania.
dżejla - 2026-07-17, 20:57

Jestem na etapie planowania pokrycia dachu i coraz częściej widzę, że wiele osób wybiera papa termozgrzewalna. Sama nie mam dużej wiedzy, więc ciekawi mnie, jak wygląda montaż i czy faktycznie jest to wygodne w utrzymaniu. Jeśli ktoś przerabiał temat, chętnie poczytam zwykłe opinie.
dexter - Wczoraj 10:49

Instalacje sanitarne obejmują systemy odpowiedzialne między innymi za doprowadzanie i odprowadzanie wody w budynkach. Zakres usług związanych z ich wykonaniem został przedstawiony pod adresem https://jusik.pl/instalacje-sanitarne/. Odpowiednie zaplanowanie instalacji ma znaczenie zarówno podczas budowy, jak i modernizacji istniejącego obiektu.