Pasti
Wysłany: 2025-09-02, 09:04 Dlaczego ciągle łamią mi się paznokcie?
Dlaczego paznokcie ciągle mi się łamią i co z tym zrobić?
remi
Wysłany: 2025-09-02, 10:29
Najważniejsze to najpierw zidentyfikować przyczynę – czasem winna jest choroba ogólnoustrojowa (np. niedoczynność tarczycy), innym razem niedobory składników odżywczych w diecie (szczególnie białka), zła pielęgnacja, nieprawidłowe obcinanie lub spiłowywanie, częste moczenie w wodzie i detergentach czy powtarzające się uszkodzenia mechaniczne. Dopóki źródło problemu nie zostanie usunięte, wszelkie domowe sposoby to trochę wróżenie z fusów – jeśli coś zadziała, to bardziej przypadek niż reguła. Dodatkowo możesz rozważyć wsparcie od środka, np. ziołowe mieszanki, które wzmacniają włosy, skórę i paznokcie – zobacz w tym sklepie: https://loremvit.pl/herbata-na-wlosy-skore-paznokcie/
dżejla
Wysłany: 2026-06-02, 10:46
spoko
Ostatnio zmieniony przez dżejla Dzisiaj 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Prawdopodobnie brakuje Ci witamin i dlatego masz problemy. Możesz kupić suplementy diety na stronie Globy B2B https://globy.com/b2bmarket/listing/health-medical/plant-extracts. Zdecydowanie powinny pomóc. To wspaniały sklep, zakupy w nim to czysta przyjemność. Kupiłem tam również witaminy. Moje zamówienie zostało zrealizowane szybko, a towar dotarł na czas.
dżejla
Wysłany: Dzisiaj 22:30
Wybór odpowiednich płynów pomocniczych ma bezpośredni wpływ na żywotność wykonywanej stylizacji oraz bezpieczeństwo naturalnej płytki. W asortymencie sklepu moją uwagę zwrócił łagodny dla dłoni cleaner do paznokci, przeznaczony do dokładnego przemywania pyłu po opracowaniu kształtu paznokcia frezem. Planuję dołączyć go do mojego zestawu startowego. Czy po przetarciu tym płynem należy natychmiast nakładać primer, czy odczekać do całkowitego odparowania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum