Amadeio
Wysłany: Wczoraj 12:50 Szukam zajęć ruchowych dla mojego syna
Cześć wszystkim na forum. Muszę się poradzić, bo już trochę rozkładam ręce. Mój syn ma 9 lat i jest strasznie skryty. W szkole na wf-ie często zostaje gdzieś z boku, bo nie lubi brutalnej rywalizacji i krzyków na boisku, kiedy komuś nie wyjdzie podanie. Chciałbym, żeby znalazł swoją odskocznię, gdzie nabierze trochę masy, siły, ale też wiary we własne możliwości. Ktoś mi rzucił pomysł, że sztuki walki bez rywalizacji mogłyby być strzałem w dziesiątkę. Przeglądałem opcje i trafiłem na sekcję Aikido Gdańsk. Wygląda na to, że атмосфера na takich treningach jest zupełnie inna niż na zwykłych grach zespołowych, mniej tam stresu o wynik, a więcej pracy nad własnymi słabościami. Pytanie tylko do rodziców, których dzieci też były nieśmiałe – czy takie zajęcia faktycznie otwierają dziecko? Nie chciałbym go zestresować jeszcze bardziej nową grupą, więc wolę dopytać jak to wygląda w rzeczywistości, zanim zapiszemy się na zajęcia próbne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum