Amadeio
Wysłany: Wczoraj 16:29 Wymiana pieca i dofinansowanie
Cześć wszystkim. Dziś po raz kolejny rozmawiałem z sąsiadem, który w zeszłym roku robił u siebie pełne ocieplenie i wymieniał stary kocioł. Zachwala, że w domu w końcu jest ciepło i stabilnie, a do tego udało mu się wyrwać spory zwrot z funduszu. Sam powoli dojrzewam do tej decyzji, bo mój stary piec ledwo zipie i w tym roku zapewne czeka mnie ostateczna decyzja. Czytałem sporo o zasadach przyznawania wsparcia i wpadła mi w oko opcja, jaką daje program Czyste Powietrze, tylko zastanawiam się jak długo czeka się na realizację wszystkich kroków formalnych. Ile czasu zajmuje zebranie pełnej dokumentacji technicznej, zrobienie pomiarów budynku i złożenie wniosku zanim w ogóle wchodzi ekipa budowlana? Zależy mi, żeby zdążyć przed kolejnym sezonem grzewczym i nie zostać na zimę z rozgrzebanym domem. Macie jakieś świeże doświadczenia z czasem oczekiwania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum