Marianna33
Wysłany: 2025-10-02, 09:14 Brak energii i ospałość po jedzeniu
Ciągle mam problem z brakiem energii i ospałością po jedzeniu. Zastanawiam się, czy to może być związane z insuliną albo złym wykorzystaniem węglowodanów. Jakie macie sposoby, żeby poprawić wrażliwość insulinową i uniknąć takiego spadku formy?
remi
Wysłany: 2025-10-02, 10:48
Na pewno warto ruszać się więcej – nawet krótki spacer po posiłku może sporo dać. Do tego dobrze jest popracować nad składem diety: więcej białka i zdrowych tłuszczów, mniej szybkich węgli. Suplementacja typu omega-3 czy berberyna też może pomóc.
dżejla
Wysłany: 2025-10-30, 08:37
A ja w tygodniu nie mam czasu gotować, ale w weekend lubię sama przygotowywać posiłki. Zastanawiam się, czy opłaca się zamawiać catering tylko na 5 dni. Słyszałam, że fitkalorie oferuje bardzo wygodne pakiety z możliwością wykluczenia weekendów. Warto dopasować usługę do swojego tygodniowego planu. Chciałabym zapytać o opinię, czy warto zamawiać catering w trybie 5-dniowym i jak oceniacie współpracę z dostawcą w kwestii zmian planu dostaw lub ewentualnych zawieszeń diety?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum