remi
Wysłany: Dzisiaj 12:45 l4 od psychiatry
depresje, problemy żywieniowe jak i takie obniżone poczucie wartości. Biorę też leki i dodatkowo chodzę do terapeuty.
Jednak, byłoby to moje pierwsze w życiu L4. Pracę zaczęłam rok temu i jest to moja pierwsza umowa o pracę. Jakie macie doświadczenie z L4, szczrgolnie od psychiatry? Czy nikt nie patrzył na was dziwnie? Trochę się tego obawiam, szczególnie gdy słyszę głosy dookoła mówiące mi,ze mam nikomu nie przyznawać się ze chodze do psychiatry i biorę leki. Z jednej strony mam to gdzieś, ale z drugiej ja od zawsze się przejmuje wszystkim.
Dodatkowo, co na takim zwolnieniu od lekarza mogę robić a czego nie mogę? Czy jak wyjdę gdzieś na zakupy, kawę czy do restauracji i ktoś mnie zobaczy to czy mogę mieć problemy z tego tytułu?
Przepraszam,ze tak pytam ale jestem w tym totalnie świeżakiem i tak jak mowie, nigdy wcześniej nie brałam L4. Jednak teraz czuje,ze z tygodnia na tydzień jest gorzej i moja głowa musi odpocząć od wszystkiego.
Marianna33
Wysłany: Dzisiaj 14:03
A co jest złego w zwolnieniu od psychiatry?🤔
Ja również choruje na depresję (mam w związku z tym grupę)i ostatnio byłam 3 miesiące na zwolnieniu.W pracy wszyscy wiedzą że choruje i nikt z tym nie ma problemu.
Oczywiście można wychodzić.
Ja miałam dwa razy kontrolę z ZUS.
Raz spałam a raz byłam z psem.
A że mam ZUS pod nosem to po zostawieniu kartki w skrzynce że,,Panie były " i proszą o pokazanie się za pół godziny byłam w zusie 😉
A po drugie jest teraz nawet taka jednostka chorobowa jak,, wypalenie zawodowe " i na to chorobowe daje tylko psychiatra.😉
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum