Ayaiamab20
Wysłany: Dzisiaj 12:45 Jak połączyć geografię z nauką innych przedmiotów?
Przygotowuję się jednocześnie do kilku egzaminów i właśnie organizacja czasu stała się moim największym problemem. Geografii rozszerzonej nie chcę zostawiać na ostatnie miesiące, ale jednocześnie nie mogę poświęcać jej codziennie kilku godzin. Potrzebuję więc rozwiązania, które pozwoli mi regularnie przerabiać materiał i jednocześnie kontrolować, czy rzeczywiście robię postępy. Rozważam kurs MatuRush, ponieważ https://maturush.com/produkt/geografia-poziom-rozszerzony/ może być dla mnie alternatywą dla samodzielnego układania planu nauki z wielu różnych źródeł. Najbardziej zależy mi na tym, żeby nauka obejmowała zarówno geografię fizyczną, jak i społeczno-ekonomiczną oraz ćwiczenie zadań wymagających analizy materiałów źródłowych. Mam też tendencję do odkładania powtórek, dlatego przydałaby mi się forma, która wymusza bardziej regularną pracę. Jak podzielilibyście naukę geografii rozszerzonej na krótkie, ale systematyczne sesje, jeśli równocześnie przygotowujecie się do innych przedmiotów?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum