Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakie badania przy niedoczynności tarczycy>
Autor Wiadomość
sol

Wysłany: 2025-04-22, 10:47   Jakie badania przy niedoczynności tarczycy>

Od kilku miesięcy czuję się coraz gorzej – senność, zimno, wypadanie włosów, totalny brak energii. Lekarz rodzinny powiedział, że to może być tarczyca i dał mi skierowanie na TSH. Czy to wystarczy, czy powinnam zrobić też inne badania? Nie chcę czegoś pominąć, bo naprawdę już mam dość tego stanu.

Pasti 

Wysłany: 2025-04-22, 11:28   

TSH to dopiero początek, niestety wielu lekarzy się tylko na tym zatrzymuje. Żeby mieć pełniejszy obraz, warto zrobić też FT3, FT4, a najlepiej jeszcze przeciwciała – anty-TPO i anty-TG. Te ostatnie mogą pokazać, czy nie ma podłoża autoimmunologicznego, np. Hashimoto. Ja byłam w podobnej sytuacji i dopiero po tych badaniach coś ruszyło. Fajnie wszystko jest opisane na https://zdrowa-ona.pl/ – można sobie poczytać i zrozumieć, o co w ogóle chodzi z tą tarczycą. Im więcej wiesz, tym łatwiej potem rozmawiać z lekarzem. No i nie daj sobie wmówić, że „wszystko z głową” – jak czujesz się źle, to znaczy, że coś jest nie tak.

dexter

Wysłany: 2025-05-24, 09:48   

Jeśli interesujesz się nowymi rozwiązaniami medycznymi i chcesz wziąć aktywny udział w postępie nauki, warto zapoznać się z ofertą ośrodka badań klinicznych. Na stronie clinicalbs.com znajdują się szczegóły dotyczące rekrutacji pacjentów do badań w różnych obszarach terapeutycznych. To szansa na dostęp do najnowszych leków oraz pomoc w tworzeniu przyszłości medycyny.

marek448 

Wysłany: 2025-06-26, 10:30   

Jeśli ktoś z Was szuka porządnej poradni gastrologicznej w okolicach Śląska, to warto zerknąć na https://gastrologia-silesia.pl/elastografia . Byłam tam niedawno na badaniach, wszystko w nowoczesnych warunkach, bardzo profesjonalnie, a obsługa miła i pomocna.

Odpowiedz do tematu