|
Forum lubla.pl
FORUM MIESZKAŃCÓW LUBLI
|
Czego nie jeść przy trądziku rozowatym |
Autor |
Wiadomość |
remi
|
Wysłany: 2025-05-06, 09:29 Czego nie jeść przy trądziku rozowatym
|
|
|
Hej, mam trądzik różowaty, po terapii dermatologicznej w większości zniknął. Lekarz powiedział, że powinnam unikać kilku rzeczy m.in. kawy, herbaty, alkoholu, kwaśnych rzeczy, wątróbki, bananów, przetworzonej żywności (i jeszcze paru innych rzeczy) oraz zbyt dużej aktywności fizycznej. Z niektórymi rzeczami się zgadzam, ale bardzo zastanawia mnie zakaz co do wątróbki, bananów, cytrusów i aktywności fizycznej... Dlaczego akurat one są zakazane? Co o tym sądzicie i czego waszym zdaniem powinno się unikać? |
|
|
|
 |
Pasti
|
Wysłany: 2025-05-06, 10:33
|
|
|
Ja mam podobny problem z trądzikiem rozowatym, dopiero początku ale samo czerwienienie się od zawsze u mnie na ostro, ale nie spotkałam sensownego dermatologa który by pomógł. Możesz napisać jakimi lekami byłaś leczona? Ja sama zauważyłam, że banany powodują u mnie zwiększone czerwone wykwity, szczególnie na brodzie i póki szczęki.a wysiłek fizyczny jest niewskazany u osób z cerą naczynkowa, przy trądziku rozowatym też, właśnie przez rozszerzanie się naczyń krwionośnych na twarzy No i u mnie duże znaczenie miała zmiana pielęgnacji, z kosmetyków drogeryjnych przestawiłam się na kremy od Acnerose. I skóra znacznie lepiej na nie reaguje. |
|
|
|
 |
sol
|
Wysłany: 2025-05-06, 13:02
|
|
|
Wątróbka, banany i cytrusy to produkty wysokohistaminowe. Po prostu podrażniają.
A i kremy od Acnerose są super: https://acnerose.pl/produkt/pasta/ Szczególnie ich pasta na noc. Mega poprawa na dzień. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,031 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|