Forum lubla.pl Strona Główna Forum lubla.pl
FORUM MIESZKAŃCÓW LUBLI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
rolet z poliwęglanu
Autor Wiadomość
jamescrook

Wysłany: 2025-05-25, 23:26   rolet z poliwęglanu

Zastanawiam się nad montażem przezroczystych rolet z poliwęglanu i trafiłem na ofertę. Czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia? Jak sprawdzają się w praktyce – czy faktycznie dobrze chronią przed wiatrem i deszczem, a jednocześnie nie ograniczają widoczności? Będę wdzięczny za opinie i wszelkie wskazówki dotyczące montażu i użytkowania!

katewilson

Wysłany: 2025-05-26, 21:43   

Świetnie chronią przed wiatrem i opadami, a przy tym nie ograniczają widoczności – w słoneczne dni wpada naturalne światło, co było dla mnie dużym plusem. Używam ich na tarasie, ale wiem, że sprawdzają się też w lokalach usługowych. Zamawiałem przez https://alu-market.pl/prozori-roleti-z-polikarbonatu – duży wybór, profesjonalna obsługa i montaż przebiegł bez problemów. Warto tylko dobrze dopasować wymiary i upewnić się, że mocowania są odpowiednio zabezpieczone – wtedy rolety są praktycznie bezobsługowe.

natalie183

Wysłany: 2025-05-26, 22:14   

To może trochę inna opcja niż rolety, ale również zapewnia ochronę przed deszczem i wiatrem, a przy tym wygląda bardzo nowocześnie. Widoczność jest całkowicie zachowana, a w razie potrzeby można szybko otworzyć całość i stworzyć otwartą przestrzeń. Montaż był droższy, ale efekt końcowy zdecydowanie wart swojej ceny – szczególnie jeśli zależy Ci na estetyce i długiej trwałości.

Odpowiedz do tematu