|
Forum lubla.pl
FORUM MIESZKAŃCÓW LUBLI
|
Jakie kremy na łuszczycę skóry głowy? |
Autor |
Wiadomość |
Pasti
|
Wysłany: 2025-05-20, 08:12 Jakie kremy na łuszczycę skóry głowy?
|
|
|
Czy ktoś z was zmaga się z łuszczyca a równocześnie dba o włosy?
Nakładam płyn który jest w 70% z spirytusu i strasznie mi to wysusza włosy u nasady w miejscach gdzie to używam, jak sobie z tym poradzić? |
|
|
|
 |
remi
|
Wysłany: 2025-05-20, 09:31
|
|
|
Ja polecam olejowanie olejem konopny i włosy i skórę głowy a na włosy to nawilżający szampon od Psorisel: https://www.superpharm.pl...ry-glowy-176197 😉 a jak sobie radzicie z tym że włosy są rzadsze? Wcierki? |
|
|
|
 |
Marianna33
|
Wysłany: 2025-05-20, 15:27
|
|
|
Mi się swego czasu stan skóry głowy bardzo pogorszył i włosy leciały jak szalone. Stosowałam na wieczór płyn Psorisel, z tej samej serii z której tutaj polecasz szampon. Wypróbuj, zostawiasz na noc, rano myjesz szamponem. |
|
|
|
 |
Pasti
|
Wysłany: 2025-05-21, 11:21
|
|
|
Chodzi mi o nawilżanie włosow po takim ekstremalnym wysuszaniu bo na sama skórę mam rzeczy od lekarza |
|
|
|
 |
sol
|
Wysłany: 2025-05-21, 12:10
|
|
|
Sama dopóki nie zaleczę zmian nie będę próbować nawet z odżywkami.
Próbowałam nakładać odżywki głowa do dołu, jedynie na długość, ale niestety kończyło się tak samo..
Odżywki absolutnie nie wkładam pod czepek, trzymam max 2 minuty (a i tak jest zaostrzenie, jak trzymam 20 minut to krew leci xd).
Zastanawiam się czy to też nie jest kwestia dodatków do odżywek (głównie zapachowych). Nie znam nawet żadnej hipoalergicznej (kremy do ciała, twarzy i kolorówka też mnie uczulają na ciele) odżywki
Olejowalam tylko na sucho, bez podkładu. Boje się nałożyć olej na głowę (już po zaleczeniu, żeby nie wywołać tego dziadostwa).
Ostatnio bardzo chciałam wydobyć skręt. Umyłam klasycznie głowę szamponem dermatologicznym, nałożyłam yope na długość i porządnie splukalam. Na koniec nałożyłam piankę Nivea, pougniatalam i wysuszylam. Na drugi dzień bardzo pożałowałam, skóra cierpi..
Zastanawiam się nad płynem na skóre głowy Psorisel, czy komuś pomógł? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,028 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|